Dobra włoska restauracja – jakie powinna mieć cechy
Restauracje włoskie to w większości polskich miast najpopularniejszy typ gastronomii. Lubimy włoskie jedzenie bo jest smaczne, sycące oraz ceszy oko. Bez wątpienia najczęściej decydujemy się na włoskie makarony. Bardziej wrażliwi goście próbują rzadsze dania obiadowe takie jak risotto, gnocchi i włoskie zupy minestrone.
Szukając prawdziwej włoskiej restauracji należy zwrócić uwagę na elementów: czy miejsce stosuje włoskie produkty, czy w karcie znajdują się również nie tak popularne włoskie potrawy, czy lista win, zawiera klasyczne włoskie wina. Włoska kuchnia to bogata różnorodność oraz potrawy z różnych części kraju. Prawdziwie włoska restauracja stworzy naturalnie włoski klimat.
Włoska kuchnia nie jest trudna, co nie zmienia tego, że jest mniej smaczna Z pewnością można stwierdzić, że jest to jedna z najsmaczniejszych kuchni w Europie .
Dobre wino z Włoch
Jakakolwiek szanująca się knajpka włoska, która ubiega się do tytułu bycia eleganckim punktem na kulinarnej mapie miasta, nie może ignorować wina. Posiłek na włoską modę koniecznie musi obejmować też wino. Odrobina alkoholu to we Włoszech reguła. Italian Cuisine Krakow Klasyczne włoskie wina to przede wszystkim toskańskie vin santo, lombardyjskie oltrepo pavese oraz nuragus z Sardynii. Restauracja włoska – jeśli rzeczywiście ma być rozpoznawana jako faktycznie włoska, musi mieć szeroki wybór win.
Klasyczna kuchnia włoska
Mając ochotę zrozumieć wyjątkowość kuchni włoskiej bez cienia wątpliwości trzeba odwiedzić restaurację, która potrafi przyrządzić nie tylko placek pizzowy i makarony.
Zobacz film